Friday, December 10, 2010

Result Sem 4= Kecewa

salam..arini ramai orang dok tanya2 pasal result...kalau result gempak tak pe..wa leh tersenyum lagi..ini result teruk..teruk giler sial! Semua gara2 FIN 329! aku tak salahkan Lec yang ajar aku subjek nih..dia dah wat yang terbaik nak ajar aku dan mmber2 aku yang lain. Aku jer yang amik ringan pasal FIN 329 neh.. Moral of the story, jangan sesekali terpengaruh dgn kata2 lecturer. Kadang2 aku neh mudah terpengaruh skit...aku pernah tanya lec FIN aku mase awal2 masuk sem dulu 'Fin ni byk mengira ke byk membaca? sebab saya tanya senior2 ckap banyak bace..'  'sapa cakap byk bace? nama pun finance mesti la byk mengira..' aku tersenyum sendirian dalam hati ckap 'wah,ok la tu..tak byk bace,aku tak pandai subjek2 bace neh,subjek mengira leh la ckit2..'

Saya meminta maaf kepada En Hisam b Bulot kerana saya failed paper anda sem ini..jgn sapa2 tanya lagi dah aku dapat pointer berapa,aku tak kan bgtau,dan aku jgk tak mau amik tau pasal pointer org lain. Terang2 aku dh bgtau paper FIN 329 aku terpaksa repeat (tak tau bila lagi)..kepada kwn2 aku yang lulus semua subjek, Tahniah! yang dapat Dekan sem4 ni tahniah jgk diucapkan!


p/s: walaupun rase sedih,tapi tak pe..aku rase aku masih ade peluang lagi..rezeki Allah sentiasa ada,kita kena cari,usaha dan tawakal..insyaallah..kalau ada usaha,tapi nasib tak menyebelahi kita,Allah nak tunjuk pada masa yang lain..Allah maha Adil..aku percaya tu jer...=)

5 comments:

FIQAFI said...

mamu,hg kena kuat okeyh. jgn mudah mengalah. apa yg berlaku tu jadikan pengajaran. usaha lg mamu,hg mst boleh buat. cuma NAK atau TAK.

aq ckp mmg senang,tp nk hadapi tu susah. aq phm. harap hg kuat ya.

SaLLy said...

Ape2 pon tahniah!!
actually Fin ni senang tapi mungkin kita yang xbrape nak amik berat kot..

~fiM-uNdefiNed~ said...

huhu tgk mamu sokongan dri classmate...
huhu usahe lagi next sem ok ;)

cik tEmbam said...

usaha lg kae..(:
jgn putus asa!

Sang Kalimatapa said...

tankiu! mmg kena usaha lagi beb,kalau aku tak usaha mmg aku tak sempat nak grad diploma la jawabnya dgn gpa yang nyawa2 ikan je neh..huu. thanks makcik tembam,thanks fatin,thanks sally,thanks fim..semoga Allah merahmati hidup anda..insyaallah =)