Friday, December 10, 2010

Azam Sem 5..2011!

Assalamualaikum...sebut pasal azam neh,rasenyer dari aku kecik lagi aku ada pasang byk azam. Alhamdulillah..byk yang tercapai dan ade jgk yang tak capai2..hee..biasa la..rezeki tak smpai lagi la tu..
Azam aku untuk tahun 2011 dan sem5 di UiTM Arau ni adalah seperti berikut :-

Azam SAya

1. Dekatkan diri dgn Allah
2. Tak nak amik mudah tentang solat,doa dan sebagainya
3. Tak nak byk main daripada belajar
4. Nak simpan duit mulai sem depan
5. Tak nak study last minute (ni azam sem lepas neh)
6. Lebihkan study daripada hal2 yang lain
7. Waktu malam adalah waktu study saya
8. Tak nak terikut-ikut cara org lain study
9. Nak byk bertanya kat Lecturer (biaq lecturer nak kata aku bengap ka apa ka sebab susah paham)
10. Nak rajinkan diri jumpa lecturer (biaq lec marah aku jumpa depa time depa bz)
11. Nak dekat kan diri dgn lecturer
12. Tiga bulan sebelum exam adalah time saya belajar,bukan RILEKS!
13. Had kan masa untuk berhibur
14. Had kan masa tidur aku (tidur 4 jam sahaja satu hari)
15. Nak beli buku walaupun lecturer tak galakkan beli buku (tak nak jadi mcm sem neh)
16. Kurangkan makan (saya semakin gemok)
17. Kurangkan aktiviti2 persatuan
18. Lebih fikirkan tentang diri saya sendiri daripada fikirkan tentang orang lain
19. Lebih dgr cakap sendiri daripada dgr cakap orang lain (yakin diri)
20. Nak wat jadual ulangkaji

p/s: doakan saya boleh lakukan azam2 saya tahun ini..insyaallah..

4 comments:

FIQAFI said...

mamu ji..
aq suka no 9 dgn 16....

Tanaka..>GeNEcist..™® said...

kuatkan semangat MOMO!

cik tEmbam said...

do ue best!

Sang Kalimatapa said...

thanks semua! doakan la kita leh hadapi sem depan dgn jayanya..wee~~