Tuesday, December 11, 2012

Penawar ketika duka..

Phewww...minggu2 terakhir sebelum nak final ni mmg agak stress..mcm biasa la..mcm2 nk kena antar last2 minit neh.. bknnya tangguh kerja tapi tak terdaya nk buat semua kerja utk siapkan sebelum due date.. (ye ke?) byk cara nak kurangkn stress selain daripada mengambil wuduk dan melakukan solat2 sunat. Mcm aku,aku suka tgok gmbar2 atau bermain dgn bdk2 utk kurangkan stress. Terutama gmbar baby. Mungkin sebab diaorg tak de dosa kot,tgok baby sejuk je hati... sedikit sebanyak dpt jgk release tension tgok muka diaorg yg comel

Monday, October 22, 2012

Setelah sekian lama...

Fuhhhhh! Fuhhh! berhabuk blog aku neh...almaklumlah dah lama tak merajinkan diri melayan blog..bukan ape sibuk sikit sekarang, ada bnda yg nak dikongsikan tapi tak de masa nak menaip.. alah, kalau aku update blog selalu pun followers aku bukan bace sgt.. (ade ke yg tertunggu2 update dari aku) rasenyer tak de..*sedih

Its ok, aku tulis pun sekadar suka2 mengisi masa lapang..hehehe..kalau ade pape yg best nak dikongsi insyaallah aku akan kongsi kan bersama followers2 aku.

Ape yg nak dicerita arini pun tak tahu...aku nak korang layan gambar2 je lah k..buat masa ni tak de info2 yg menarik nak dikongsi (nk tunggu PRU mesti byk bnda aku update)

 time berjimba di Bukit Ayer,Perlis

 buat BBQ skit...


 Perut aku kurang skit kan?? Alhamdulillah sejak mengamalkan Jus Kacip Fatimah

 ONE MALAYSIA



 kehidupan dikampung mmg best! seronok dapat masuk bendang (seumur hidup aku tak pernah masuk bendang..ini pertama kali)


ape dua ekor ni buat?? nak tau? jap...

video

ni lagi satu video


video

Adik2...dont try this at home...in the toilet ok... =)

Thursday, August 23, 2012

Speechless... (-__-')


Aidilfitri 2012



oh~ rambut mcm gampang..dan membulat2...arrrhhggh
Tua2 dapat duit raya lagi..kih3..lejes leteww..







Alhamdulillah,Raya kali ni dapat jgk wat Majlis Bacaan Yassin dan Tahlil bersama family2 yang hadir.. Majlis ni buat pun sempena ramai sepupu sepapat aku yang nak amik exam tahun neh.. gudluck kepada mereka2! 

Thursday, June 21, 2012

mood: sedar diri

Assalamualaikum...salam sejahtera... hari ni aku nak memaki diri aku sendiri..dalam pada masa yang sama nak menyedarkan diri aku yg tak sedar2 neh!

Wahai Akmal Asyraf Bin Yahya @ Mamu, tolong lah sedarkan diri anda...sedarkan minda anda...anda tahu atau tidak final exam akan bermula pada minggu depan? mmg kau tak tahu la kan...sebab ko BANYAK MAIN!

Aku kecewa gila dgn ko sebab ko anggap bnda ni semua tak penting, tadi buat test pun mcm tak buat test je ko...ko tak READY! AMIK MUDAH! mcm la kau tu ANC yang boleh jawab soalan test tanpa wat ulangkaji.. Serius aku nmpak perangai ko ni adalah perangai masa ko part1 Diploma dulu...

Ko jgn nk berlagak sgt la mamu..aku taw ko dekan sem akhir diploma dulu,ko jgn ingt ko senang2 leh dekan untuk DEGREE neh! mane pergi semangat ko time last sem dulu?? time tu kepala kau semua study jer..kawan2 kau pun kau tolak tepi smpaikan ada yg terasa hati bila diaorg ajak gi mana2 hg tak mau sebab nk study...itu yang aku NAK!

Ini tidak..ko buat semua bnda time degree ni mudah kan?? SEDAR diri mamu.. SEDAR!! smpai bila ko nk mcm neh?? Ko nak ke tgok mak ko sedih tgok result anak dia yg teruk?? ko tak kesian ke kat mak ko yang hntar ko jauh2 untuk ko study ha?? FIKIR la oi..FIKIR!!!


Wednesday, June 13, 2012

Stress Parok weeeiii....

Assalamualaikum...mu tahu dop parok tu gapo?? meh kawe no oyak parok tu gapo.. parok tu buke perut, saloh tu..parok tu mace 'teruk benar'... kawe minggu ni sajo sero mace nok deme doh...hari2 buat asignment,hukalohh.. amerika sumo ni..

Minggu depe doh nok masuk minggu ngelast..hooo..lagi parok la weii..time tu byok la test2 yang boleh membuat kan diri menjadi stress parok..

Kawe pah ceroh time2 nok exam ni doh buleh nok kelik umoh..kali ni kawe tok de nok kelik..doh sumo lecturer nok buat kelas ganti...aku dok mikir jo kalau ado jo oghe lain oyak 'tak do kelas sero'.. hukaloh... meme sokmo la tak do kelas...pastu mulo la nok buat kelas ganti... parok2....


Wednesday, May 30, 2012

Community Service!

Salam dearest readers! Haish..malas benor sekarang nak update cerita kat blog aku neh...sibuk lah sekarang neh..bukan sikit2 punya sibuk..dh taraf menteri dh neh..hohoho..

Antara bnda yang membuatkan aku sibuk dalam sem ni adalah bnda ni la! Community Service... Community service adalah salah satu daripada subjek aku ambil sem neh. Subjek tersebut adalah subjek 'Personal Development'

Program sebegini aku rasa agak bagus la jgk sebab dapat meningkatkan lagi cara kita berkomunikasi bersama org lain. Dan juga mempelajari bagaimana kita nak menjaga disiplin diri. Aku sokong kalau tak de subjek ni pun aku rasa kita leh wat Community Service kn? (buat community service bukan untuk markah sahaja yer)

moh layan gmbar2..nk cerita dari A-Z smpai ke subuh hari raya pertama pun tak habis...

 this our lecturer...Mr.Azahar bin Hj Yussof


 asrill dh bersedia nak melakukan kebajikan

 Buat gapo ustad....


 penukaran bumbung yang bocor

 minum dulu!!!



 Community Service bukan hanya membersihkan kawasan rumah malah 'baby sitter' pun ada service




 Pasangan yang tidak dapat dipisahkan lagi...