Thursday, June 21, 2012

mood: sedar diri

Assalamualaikum...salam sejahtera... hari ni aku nak memaki diri aku sendiri..dalam pada masa yang sama nak menyedarkan diri aku yg tak sedar2 neh!

Wahai Akmal Asyraf Bin Yahya @ Mamu, tolong lah sedarkan diri anda...sedarkan minda anda...anda tahu atau tidak final exam akan bermula pada minggu depan? mmg kau tak tahu la kan...sebab ko BANYAK MAIN!

Aku kecewa gila dgn ko sebab ko anggap bnda ni semua tak penting, tadi buat test pun mcm tak buat test je ko...ko tak READY! AMIK MUDAH! mcm la kau tu ANC yang boleh jawab soalan test tanpa wat ulangkaji.. Serius aku nmpak perangai ko ni adalah perangai masa ko part1 Diploma dulu...

Ko jgn nk berlagak sgt la mamu..aku taw ko dekan sem akhir diploma dulu,ko jgn ingt ko senang2 leh dekan untuk DEGREE neh! mane pergi semangat ko time last sem dulu?? time tu kepala kau semua study jer..kawan2 kau pun kau tolak tepi smpaikan ada yg terasa hati bila diaorg ajak gi mana2 hg tak mau sebab nk study...itu yang aku NAK!

Ini tidak..ko buat semua bnda time degree ni mudah kan?? SEDAR diri mamu.. SEDAR!! smpai bila ko nk mcm neh?? Ko nak ke tgok mak ko sedih tgok result anak dia yg teruk?? ko tak kesian ke kat mak ko yang hntar ko jauh2 untuk ko study ha?? FIKIR la oi..FIKIR!!!


3 comments:

cik tEmbam said...

uitts! aku pulak yang tersedarr. good luckkk! you can do it bebeh! kmal boleh!

Nama saya Umi Salmah said...

sama la! aku pon insaf trus! terkene kat muka sendiri

Sang Kalimatapa said...

BIar kita sama2 sedar...jgn kita hanyut sgt...hoho...