Sunday, July 17, 2011

Boikot,tak nak amik port,buat tak tahu = baik tak yah ade organisasi

Assalamualaikum..hi dearest reader! hehe..now aku dah already kat umah..tak de keje,game semua hilang dalam desktop aku,so aku mula la gatai tgn dan jari nak tulis blog..hehe..

Btw, skrng tgh cuti mid sem..seminggu kot..huhu.seminggu kejap jer..tak lama mana pun... bukak2 cuti jer aku trus ade dinner untuk organisasi untuk budak2 investment neh yang dinamakan Co-exias. Tapi sedih dan kecewa bila dgr ramai yang tak nak support dinner kali ni..nape? sebab sibuk? orang lain pun sibuk... malas? orang lain pun malas... ade jgk terdengar cerita yang dalam satu organisasi ade perangai nak boikot memboikot..Gapo diyo nate beghok? dey..kita dalam satu organisasi la..nape nak kena ada boikot memboikot? kita dah la tak berapa nak besar mcm kos lain.

Tuhan ni maha Adil...what goes around come around (MUET band 2) kalau kita pernah buat kat org mcm tu, tak mustahil org akan wat balik kat kita..so ingtlah, kalau persatuan ade wat pape aktiviti tu join la..kalau ade 100 lebih dalam satu part, 70 org datang pun dah kira ok dah..ini tak,ade 100 org lebih, yang datang cuma 12 org. Korang time blaja dah tunjuk perangai mcm neh..bila time keje nnt mcm mana la aku tak tau. (geleng kepala)

So, mcm kitaorang yang dah part6 Dip. in Investment Analysis ni dah lali dh dgn acara boikot memboikot neh...Junior kena la kerjasama satu sama lain..kalau tak masalah boikot ni pasti akan berlarutan smpai bila2..haiyaa..smpai bila maa..

dulu seingat aku la..time aku part1,time sportday hanya satu part yang boikot..part6,itu pun diaorang datang jugak cuma tak aktif sgt..kira ok la tu..nak jgk datang..sekarang bila tak suka trus semua boikot tak datang..ingat..semua part akan merasa handle dinner..time tu la korang akan rase bila penat lelah korang nak siapkan dinner yang gempak tapi tak de orang yang datang.

bukan nak ugut ke ape ke..cuma nak ingtkan..aku wat mase ni dari part1 smpai part 5 tak pernah lagi tak pegi dinner. Bila kita support org,org akan support kita..serius! jgn marah naa..sekadar teguran..kalau ada salah sila komen entry ni k! bubbye! salam..adios amigos!

3 comments:

nur shazwani md zaini said...

yes.. aku sokong.. apa p0wn kna aa support kan..

Nama saya Umi Salmah said...

payah nak nasihat orang.... lain orang lain la perangai =)

Sang Kalimatapa said...

tu la..dah kena batang idung sendiri baru nak marah,nak terasa..huhu..dah terlambat laa..