Wednesday, July 13, 2011

Project Paper+Test+Trip+study tunggang langgang= tension sial!

Part6 bukan masa dan ketika budak2 investment nak enjoy..serius aku cakap,tak de mase kot. Time orang lain tgh cuti,korang kena mengadap laptop wat project paper,orang lain duduk bilik rileks2,korang tunggang terbalik study+wat project paper..

tapi kalau btol ape yang dikatakan ketua program bahawa budak2 invest neh susah time diploma,time degree dah senang dah..Alhamdulillah la kalau macam tu! Tapi kalau tak susah bukan study namanya tu..ada usaha..rajin..leh la jadi pandai mamu oi..

Berkenaan kelas repeat aku lak, aku dah skip lebih kurang 3 kali dah beb. Dah la skrang blajar FIN320 tak same mcm dulu..Lain lecturer lain cara..aku kena pahamkan dua2 cara..korang tak tahu kan? Bior aku sorang jer tahu noh.. Aku nak lulus dgn cemerlang paper neh..tak nak sekadar lulus C+! baik tak payah repeat.

Isu Trip, aku mulanya tak kisah pun..tapi bila fikirkan balik btol jgk cakap ketua program, byk masa dah digunakan untuk pegi trip. Bila aku wat keputusan tak nak join,ramai plak yang tak setuju..katanya ini trip terakhir untuk sem akhir..yes, i know..tapi aku kena jgk fikir diri aku jgk kan? Tapi bila aku fikir pasal korang dah wat kerja, call sana call sini, kalau benda tak jadi,jadi mcm tak best jgk..aku paham situasi tu.. sapa nak wat keje half way kan? its ok lah..aku join lah trip kali kedua ni dgn hati yang ikhlas..harap trip kali ni ade la jgk sikit sebanyak ilmu aku dapat. Kalau just fikir enjoy jer nak pegi trip neh baik tak payah..penat badan beb,keje byk lagi tak siap..hope ade something yang bernilai leh aku dapat dalam trip kali ni. Insyaallah..Enjoy time trip tu boleh..aku pun nak release tension gak..tapi jgn lah 95% Enjoy,5% kerja...tak jalan project beb.

tak larat nak tulis dah..nak rehat jap sebelum aku jawab test FIN320 pagi ni...aku nak jgk grad on time macam orang lain. Doakan aku..amin.

p/s: aku pegi trip kali kedua ni

4 comments:

nur shazwani md zaini said...

klas repeat tu sapa ajaq ? miss syikin yea ? tw dah invest p6 mmg bz nk mampus.. btw.. gud luck yaa.. kal0 klas repeat tu miss syikin yg ajaq jz pulun jaa.. miss akan tlg..

Sang Kalimatapa said...

kelas repeat tu En.Fawwas yang ajar.. Lecturer maybe akan tolong..tapi tak kan nak harapkan lecturer jer..hohoho..thanks! tgh pulun gila2 neh! huhu..wish me luck! =)

nur shazwani md zaini said...

okkay.. gud.. usaha tw.. InsyaAllah bjaya.. gud luck yaa..

FIQAFI said...

go mamu goooo!!!