Sunday, March 11, 2012

terasa gila keperitannya...huhu

salam..lama lak aku tak tulis blog..ye la,kalut nak smbung belajar balik la katakan..sekrang ni aku dh bergelar student Sarjana Muda Pengurusan Pentadbiran (kewangan) atau dalam erti kata lain degree in Finance..

Errrkk..aku tak la pandai sgt tapi kenapa aku amik kos yang agak killer? Salah satunya aku nak cabar diri aku, aku akan try wat yang terbaik untuk degree kali neh. Aku taw bila lepasan Diploma in Investment Analysis ni bila smbung ke degree Finance byk plak dugaannya.. salah satu nya dulu aku tak melepasi tahap A+ ataupun sekurang2nya B dalam subject Fundamental of finance (FIN262), so bila degree aku terpaksa repeat paper FIN420 untuk mmbolehkan aku amik paper Corporate Finance... kawan2 aku yang lain semua lepas,cuma aku sorang jer..

Tak pe lah, maybe itu cabaran yang Allah beri kat aku untuk aku teruskan belajar dgn lebih tekun lagi. Aku akan cuba yang terbaik untuk grad 'On Time' .. ade lak aku dgr cerita yang kawan2 aku tak perlu pun wat Intersesi ataupun 'shortsem'. Aku kena buat jgk sebab aku tak amik lagi corporate finance dan satu lagi subjek...

Sabar je lah mamu, kau kena buat yang terbaik, sekarang kau tak leh ikut rentak org lain, org lain dh leh rileks kepala sebab tak yah fikir pasal intersesi..kau kena fikir...

Maybe aku terpaksa buat intersesi sorang2 kat Kota Bharu neh..org lain leh balik cuti time cuti sem..tapi aku tak leh..it's ok..u can do it! Ada hikmah disebalik apa yang berlaku mamu.. mungkin Allah nak uji kau, mulanya kau susah dulu..mana tahu senang di kemudian hari kan?

Harapan aku..aku harap aku leh dekan lagi sepanjang degree neh..dan jugak tak de paper yang sngkut atau erti kata lain 'failed'..Semoga doa ku termakbul, kepada rakan2 seperjuangan,jom sama2 berusaha! jom dekan ramai2! =)



p/s: motivasi diri =)

2 comments:

Nama saya Umi Salmah said...

ni yang suka ni!!!
ko dah suntik semangat kat aku =)

p/s: AKu pon isyallah nak wat intersesi!!! duit~~~

Sang Kalimatapa said...

hahaha..kita sama2 usaha na! insyaallah..semoga Allah mempermudahkan urusan kita =)